Sevgili nadide güzel çocuk,
Küçüksün ve üstünde taşımayı artık kambur edinmiş derdinle baş başasın.Dilin konuşmaya başlasa kahrolacak.Bedenin,benliğin…keşkeler yoğunluğunda…Dışarıya baktıkça gözlerin ara ara buğulanıyor,başkasının silmesini istediği yerde elinle siliyor,teselli vermeye çalışıyorsun kendine.Ben seninle tanışmadım ama ruhumda senle birlikte nasıl acı çektiğini emin ol hissediyor.O yüzden ne olursun yanında olmama izin ver.Kendi kendinle kalmanın ne demek olduğunu iyi bilirim.Bırak silme gözyaşlarını aksın gitsin.Orada oturup donup kalma,anını kahırlara boğma.Zaman önemli sen değerlisin.Ve zaman senin gibi değerli çocuğun mahzunlaşmasını istemez,seni o acımasız kuytularda boğmak istemez.Güzel düşünebilmen için ortam hazırlar hazırlamalı da bunu mecburiyetini yaşamalı.
Dışarıya dalıp giderken akraba edindiğin uğultuyu değil,güzellikleri gör.Senin hayel dünyan biz yetişkinlere göre renkli.Gri değil,araya sıkışmış somut renkler değil.Başlı başına çocuk olman ayrı bir güzellik.Silkilen.Kafanda sevinçlerle dolu var olmasını istediğin,sadece sana ait olan bir dünya yarat ki her mutsuzluğunda canlandır.Bazı sevgilerden yoksun kalabilirsin ama bu demek değil ki böyle gidecek.Burada senin için endişelenen ablan var.Endişelenmeme izin verme.Hep senin mutlu,iyi,oyunlarını oynayan,çocukluğunu yaşayan ve zamanın senin değerli olduğunu bildiği için fırsatlar veren o boşluğu kederinle donatma.Güzel günler hep baş ucunda.Unutma!Geleceğin pırlantası sizlersiniz.Sizlere,sizin hayel dünyanıza ihtiyacımız var.Sizi hüzünlü görürsek umutlarımız biter,içimizde uyuya kalan çocuk sizi görmezse uyanmaz.Kötüleşiriz,iyiliği unuturuz.Bunlar olmasın.Gördün mü bak güzel çocuk siz olmadan biz hiçiz.Değerlisiniz.
Kendine çok ama çok iyi bak.Donanımlı ol.Kendini yetiştir.Bol bol oyun oyna,oku ve dinle.Güzelliklerle kalman dileğiyle.Kim bilir belki karşılaşırız bir yerlerde.Sana yazdığım bu mektubu cani gönülden okumanı isterim.Tanrının seni unuttuğunu düşündüğün an hatırlat kendini.Ben buradayım diye çığlık at,inat et.Çocuk olmanın en yegane özelliği budur.
Sevgilerimle…