Son günlerin en popüler polisiye romanları arasında yerini alan Kuğulu Park Cinayeti romanıyla Ankara’nın en işlek caddelerinde seri katil arayan Erhan Amirden sonra 2016 Yılında kitapçı raflarında yerini alacak olan Tanrının Beğenmediği Kadın romanıyla Ali Bayram yine iddialı bir esere imza atıyor.
Kuğulu Park Cinayeti romanında;
“Ankara’nın bürokrasi kokan puslu havasında Kuğulu Parkta o sabah genç bir kızın cesedi bulunur. Cinayet olduğu anlaşıldığında adım adım gerilim ve gizemler başlamıştır. Başkentin varoşlarından, sosyetenin kalbine kadar uzanan cinayetler de seri katil öylesine akıllı davranmıştı ki! İşlenen bu cinayetler de ülkenin tüm insanlarını şüpheli yapmıştı. Şimdi bu satırları okuyorsun ya! Bu cinayetlere sen de parmak izini bıraktın. Ve artık… SEN DE ŞÜPHELİSİN..”
Tanrının Beğenmediği Kadın romanının repliği de çok dikkat çekici;
“Ve Tanrı onu bir katilin kucağına itti”
Ali Bayram kimdir?
09.07.1973 Yılında Kastamonu / İnebolu ilçesinde doğdu.
İlk ve orta öğrenimini Çankırı’da yaptı. Ortaokul dönemlerinde yazdığı şiirleri “Harran’dan doğan güneş” adlı eserinin yayınlanmasına müsaade edilmedi.
Küçük yaşında annesini bir hastalıktan kaybettiği için üvey anne çilesinde ki şiirleri ve yaşadıklarını 2012 Yılında ilk eseri Aynasız Düşüncelerim adlı yapıtı ile ölümsüzleştirdi.
2.500 Adet şiiri bulunan Ali Bayram, Sokak romanları ve Şairimsin mahlası ile marjinal şair olarak 2008 yılında ismini sosyal medyalar da duyurdu. Sokak romanları serisinden 5 eseriAynasız Düşüncelerim, Kertik, İntiharda Polis, 13’ünde Kadın Olmak, Arsine isimli, Ürperti romanları serisinden Kuğulu Park Cinayeti, Tanrının Beğendiği Kadın eserleri yayınlandı.
Kadına Şiddet, Çocuk gelinler, Çocuk istismarı, Madde Bağımlılığı, Kitap okuma alışkanlığı üstüne birçok Resmi Kurum,Kuruluş, Üniversite de seminer ve söyleşiler yaptı. Aynı zamanda birçok Gazete ve Dergi de köşe yazarlığı yaptı. Romanlarında etnik sorunları ve gerçek yaşam öykülerini kaleme alan Ali Bayram, Hrant Dink Vakfı, Duygu Asena Roman ödülü, Yunus Nadi ödüllerine aday gösterildi.
Polisiye Gerilim romanlarını Ürperti Romanları başlığı altında toplayan Ali Bayram, Kuğulu Park Cinayeti romanıyla 2005 Yılında genç bir kızın sevgilisi tarafından yaralanmasını konu aldı.
Eserlerinde Erhan Amir karakteriyle Ankara’nın suç oranı yüksek Çinçin Mahallesini ve bu mahallenin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yok olan kültürünü eserlerine taşıdı. Eserlerinde kullandığı kahramanların gerçek yaşamda ki insanlar olması, birçoğunun hala yaşıyor olması eserlerini ilginç kıldı.
Ederlezi (Aşkı Çerge), Uwe Torne Cinayeti, Marazın Kahvesi, Alevi Gelin Sünni Damat, Kızıl Üzüm bu eserlerinin günümüz şartlarında yayıncılık politikasına ters konular olduğu gerekçesiyle hiçbir yayıncı tarafından kabul görmedi.Yaklaşık üç yıl boyunca birçok yayıncı ve dağıtımcı tarafından eserlerine boykot uygulandı. Eserlerinde gerçek olayları kaleme almaktan vazgeçmeyen Ali Bayram edebiyatta ki yürüyüşüne 25 yıldır devam etmektedir.
2016 Yılında yine Ankara,
Yine Çinçin ve bir Ankara polisiye meraklılarını sabırsızla beklediği bir eser geliyor.