benim de birbirinden farklı küfürler öğrendiğim zaman hepsini sürekli kullandığım bir dönem oldu, tabi o zamanlar kullandığım kelimeleri seçen şeyin popülarite olduğunun farkında değildim keza küfürü orda kullanmasam cümlem tamamlanmamış gibi hissediyordum. küfür aramızdaki iletişim aracıydı. zaten o zamanı incelersek; herkesin karakterinin yeni oluşmaya başladığı, kafamızın çalıştığının ispatı için ebeveynlerimizin her lafına anamuhalefet gibi çirkefçe muhalif olan, tüm hayatı arkadaşlarıyla paylaştığı şeyler olan çocuklardık. çünkü çocuktuk, büyüyorduk. ama ırmağın denize akması gibi artık yolumuzu mantığımız yavaşça aktifleştikten sonra bulmaya başladık. keza o dönemden bu döneme yaşadığım her şey çok fazla büyüdüğümü hissetirir: okuduğum kitaplar, başrolünde olduğum filmler, yaşadıklarım ve yaşamış kadar olduklarım. başıma ne geliyorsa empatiden geliyor zaten ama konumuz bu değil.
büyüdüğüm günlerden bir gün her zamanki gibi düşünce tarzını beğendiğim biriyle yaptığım tartışma sonucu artık 30 yaşındaki bir kadın gibi hissediyordum ki toplumun ahlaki öğretilerine gelmiştik. o an derin bir değişimle fikirlerim boyut kazanmıştı. çünkü o an anlamıştım küfürlerin dediklerini. bunu anlamak için küfürlerin ilk oluştuğu döneme gittim. demiştim: empatiden geliyor başıma ne geldiyse. küfür edecek olan kişinin cinsiyeti belliydi. ilk küfür şüphesiz bir erkeğin ağzından karşısındaki kadına gerçek anlamda beslediği nefretle dile getirilmişti. daha sonra atına sinirlenmiş, yapacağı işi unutmuş, hemcinsine sinirlenmiş, kızmış küfür etmişti. çünkü kadınlıkla başlayan siniri, kızgınlığı, kötü duyguları dile getirme yöntemi artık her tarafa yayılmakta bir sakınca görmemişti. çünkü küfür aracılığıyla kadına istediğini yapanlar hep karşı taraftı.
tabii ki her an küfürlerin gerçek anlamıyla kullanılması, küfürün geldiği konumdan ötürü münkün değil. ama bu, küfürün nefret belirtme aracı olarak kadını kullanması gerçeğini hiçbir şekilde değiştirmez. zira bu cinsiyetçi küfürler, gerçek anlamıyla kullanıla kullanıla duyarsızlaşarak bu hale gelmiştir. işte bu yüzden toplumdaki küfürlere bakarak kadının toplumdaki yerini anlayabiliriz.