1) intermittent reinforcement ( aralıklı sıcak-soğuk davranışlar): karşıdaki kişinin dopamin salgısını arttırıp, serotonin düzeyini azaltarak bağlılıkta artışa neden olan davranışlardır.
örnek; karşıdaki kadına kafam karışık diyip ortalardan kaybolmak, işi veya yoğunluğu bahane ederek karşı tarafı bir süre yalnız bırakmak sonrasında tekrar eski ilgiyi vermek.
2) negative reinforcement: istemediğiniz bir davranışta bulunan kadına karşılık olarak ona verdiğiniz ilgi ya da seks gibi ödülleri geri çekmektir. bu da karşıdaki kişinin sizin istediğiniz yönde davranmasını sağlar.
örnek; beraber vakit geçirmek istediğiniz bir gece arkadaşlarıyla dışarı çıkan kadına soğuk davranmak, onu umursamamak gibi.
3) love bombing: kadına çok ilgili davranıp, onu hediyelere boğmak, sürekli ilgilenmek, o ne isterse yapmak, sürekli sarılıp uyumak gibi davranışları içerir.
türkiye’de erkenden yapılması tehlikelidir. çünkü zaten birçok türk kadını tanımadığı erkekler tarafından lovebombing tarzı bir ilgiye maruz kalmaktadır.
karşınızdaki kişi size bağlandıktan sonra ilk geri çekilmenin ardından yapılması önerilir. oksitosin hormon düzeyini yükseltir.
4) triangulation: karşıdaki kadının güvensiz hissetmesine sebep olacak 3. kişi ya da objeleri ilişkiye sokmak demektir. bunlar eski eş, eski sevgili, yakın arkadaş hatta bir eşya olabilir.
örnekler; evli olup karısıyla yataklarını ayıran; ama ayrılamayan adam( üçgene sokulan kişi adamın karısıdır.),
kariyerime odaklanmalıyım sık görüşemem senle diyen adam ( 3. parti olarak ” kişinin işi” ilişkiye sokulmuştur)
kadınlara güven sorunum var; ama seni seviyorum diyen adam( 3.parti olarak ”güven” sorunu ilişkiye sokulmuştur.)
buradaki kilit nokta bunu uygulayan kişinin ” kurban ve mağdur” rolünü bürünmesidir.
5) blame shifting: herhangi bir konuda karşı tarafı suçlamaktır. etkili olabilmesi için ardından bir geri çekilme ve sessizleşmek gibi ortadan kaybolma gereklidir.
örnek; aldatmayla suçlayan sevgiliye ”beni yalnız bıraktın ondan seni aldattım” demek.
ilgisiz olmakla suçlayan sevgiliye ”sen ilgi manyağısın, özgüvensizsin” demek.
6) gaslighting ve brain washing: karşıdaki kadının gerçeklik algısını bozmayı amaçlayan bir yöntemdir. yavaş yavaş yapılır.
örnek; sevgiliyi grup sekse ikna etmek için kurulan ” beni sevdiğini görmek istiyorum. başkasıyla aldatmak yerine senin yanında biriyle birlikte olmayı tercih ederim” demek.
7) silent treatment: en güçlü yöntemlerden biridir. çünkü kadınlar sessizliğe pek dayanabilen canlılar değildir. işinize gelmeyen herhangi bir şey söylendiğinde( haksız olsanız dahi) uygulayabilirsiniz. emosyonel olarak geri çekilme ve sessizleşmeyi içerir.
8) doğruyu söylemek : ilişkide doğrular eğer size faydası olacaksa söylenmelidir. kıskandırılmak isteniyorsa ve bir kadınla görüşüldüyse bunu söylemek.
9) doğruların bir kısmını söylemek: bazen tamamen doğruyu söylemek kişinin sizden tamamen ayrılıp gitmesine sebep olabilir. bu durumda olan bir hadiseyi eksik veya yanlış olarak aktarmak gerekiyor.
örnek; ayşe’yle buluştum; ama o benim arkadaşım. beraber kaldık ve sadece uyuduk demek.
10) yalan söylemek: tamamen yalan söylemenin gerektiği durumlar oluşabilir. örnek; ”ben aşka ve sevgiye çok değer veriyorum” tadında cümleler kurmak.
11) değersizleştirmek: kadının özgüvenini tamamen yok etmek amaçlı kullanılır.
örnek; zayıfsa kilolu kadınları, beyazsa esmer kadınları hoş bulduğunu ima etmek, zayıf ve aciz bir karakter olduğunu ima eden cümleler kurmak.
12) denial( inkar): acil durum çıkış kollarından biridir. ne yaparsanız yapın her şeyi göz göre göre inkar edebilirsiniz.
örnek; bir kadınla mesajlaşmanız yakalandığında ” bir an için boşluğuma geldi; ben seni seviyorum” demek
biriyle sevişirken yakalandığınızda ” kısa film çeviriyorduk” demek.