Kapitalist seyahat düzenine bir dur deme adına yola çıkan minirezervasyon.com Türkiye genelinde faaliyet gösteren Butik otelleri, 5 yıldız, konser otelleri, spa otelleri vs karmaşasından uzak sakin ve dingin bir tatil yapmak isteyenler için tek çatı altında topluyor.
Nedir Butik Otelin Tarihi?
Bir butik otel, lüks konaklama birimleri ve kişiselleştirilmiş benzersiz satış noktaları ile benzersiz ortamlarda tipik olarak 10 ila 100 oda olan küçük bir oteldir. Butik oteller 1980’lerde ve 1990’larda popüler bir tarza sahiptiler.
Butik oteller 1980’lerde Londra, New York ve San Francisco gibi büyük şehirlerde görünmeye başladı. Bu terim, 1984 yılında Steve Rubell tarafından, kendisi ve Ian Schrager’ın sahip olduğu ilk otel olan Morgans Hotel’i bir butikle karşılaştırdığında ortaya çıkmıştı.
Yapacağınız tatilde bir butik otelde konaklamak için birbirinden ikna edici 12 nedenimizi duymaya hazırsanız, başlayalım…
DAHA SAMİMİ BİR ORTAM
Günümüz otel şartları hemen hemen aynı düzeyde hizmet veriyor karşılıyor. Şık restoranlar, yüksek tavanlar, geniş koridorlar ve birçok lüksün birleşiminde bazen insanların kendi benliklerini unutması mümkün olabiliyor. Ama butik oteller için aynı durum söz konusu değil. Daha az sayıda odalarıyla daha samimi ve içten bir ortamda sanki evinizdeymişçesine tatil yapabilirsiniz. Hatta oradan ayrılırken çok yakın arkadaşlarınıza veda ediyormuş gibi hissedebilirsiniz. Samimi duygularla tadı damaklarda kalacak bir tatili her aklınıza getirdiğinizde tebessümle o tatlı anları yad edeceğinize emin olabilirsiniz.
HER EŞYANIN BİR HİKAYESİ OLABİLİR
Büyük bir emekle kurulan ve hizmete başlanan butik otellerde gördüğünüz birçok eşyanın bir hikayesi olması oldukça sık rastlanan durumlardan biri. Otel sahibi siz bir bibloyu hayran hayran seyrederken yanınıza yaklaşıp aslında o biblonun çok sevdiği bir büyüğünden kaldığını anlatırken gözlerinden sevinç çığlıklarını duyabiliyor, o hikayesini anlatırken siz de onun sevincine ortak olabiliyorsunuz. Burada hikayeler yalnızca insanlara ait olmakla kalmıyor, kimi zaman da kendi anılarınızı size tekrar hatırlatıyor. Merak ettiğiniz bir eşyanın nereden alındığını öğrenmek istediğinizde de alacağınız cevap genellikle “el emeği göz nuru” oluyor.
MÜŞTERİ DEĞİL, MİSAFİRSİNİZ
Elbette her işletmenin hedeflediği bir kazanç mutlaka var. Ancak butik otellerde para kazanma düşüncesi bazı değerlerin önüne geçemiyor ve her zaman dostluk, misafirperverlik ve samimi hizmet kazanıyor. Otel sahipleri genel olarak sizi bir müşteriden ziyade evlerine gelmiş bir misafir olarak ağırlıyor ve siz attığınız her adımda bunu hissedebiliyorsunuz. Yapısı gereği çok fazla konaklama alanı bulunmayan butik otellerde maksimum 50 oda bulunduğu için otel sahibi haliyle size isminizle hitap ediyor. Hatta akşamüstü içilen kahvelerde hoş sohbetleriyle sizlere eşlik edebiliyorlar.
SÜRPRİZLERLE DOLU
Özellikle turizm sektöründe karşılaşılan en büyük sorunlardan biri de çok fazla insana hitap edecek şekilde planlanamayan aktiviteler yer alıyor. Her kişinin zevkine hitap etmek zorken otel sahipleri çareyi tek düze süregeliş yöntemlerde arıyor. Ama butik otellerde durum böyle değil. Her odaya gönderilen bir meyve sepeti ile karşılaşmak yerine otel sahibine bir sohbet arasında söylediğiniz küçük bir şey odanızda kocaman bir mutluluk olarak karşınıza çıkabiliyor. Kim bilir belki de siz meyve sepeti sevmiyorsunuzdur ve küçük çakıl çikolataların kahvenin yanında güzel gittiğini sohbet arasında söylemiş olabilirsiniz.
DEĞİŞİK KONSEPTLER
Birçok otelin konsepti hemen hemen bellidir. Odaların kişi sayılarına göre değişiklik gösteren yatakların haricinde kullanılan perdelere kadar tek düze bir durum söz konu olabilirken butik otellerde her odanın ayrı bir dünyaya açılmasını heyecanla izleyebilirsiniz. Oda sayılarını az olmasıyla da her birini çok farklı şekilde tasarlamak çok da zor olmuyor. Böylelikle siz de butik otelin her odasını gezip görme, neden o şekilde tasarlandığını öğrenebilme imkanı buluyorsunuz.
MERKEZE ÇOK YAKIN
Butik oteller genellikle şehir merkezine yakın bölgelerde konumlanıyor. Diğer lüks otellere nazaran akşamın bir vakti odanız size dar gelmeye başladığı anlarda çıkıp sokak sokak gezebilir, bu anların tadını çıkabilirsiniz. Büyük otellerin konumlandırmalarının genel olarak merkeze daha uzak olması tatilcilerin otel aktiviteleri ile sınırlı kalmasına neden olurken, butik oteller günün her saatinde sağladıkları kolay ulaşım ile daha fazla aktivite imkanı sunabiliyor.
TARZ
Butik otellerin kendilerine göre özgün bir tarzı vardır. Aynı tip büyük otel konseptlerinden sıkılanların aradığı özelliklerden biri de kendilerine özgü dokusu olan butik otellerdir. Örnek olarak Tempo Otellerindeki tüm tablolar sanat danışmanlarımızdan Bilge Yapan tarafından yapılmıştır. Hatta bu tabloları satın bile alabilirsiniz.
FİYAT
Butik otellerin fiyatları büyük otellerde göre daha hesaplıdır. 5 yıldızlı bir tesiste kullanmayacağınız bir çok hizmete peşin peşin para ödersiniz. Bu da fiyatın yükselmesine sebep olur. Ancak butik otellerin yapısı bakımından daha az aktivite seçeneği vardır ve bu aktiviteler kişiye özel olduğu için ekstra ücretlendirilir/ücretsizdir. Böylece, en başta sadece yatak ücretine para verip diğer hizmetleri bütçeniz dahilinde satın alırsınız.
EVİNİZDE GİBİ HİSSETME
Butik otellerde ev sıcaklığı yaşamanız mümkündür. Çok büyük olmayan restoran, kahvaltı salonları, samimi bahçeleri, oturma grupları, eşsiz tarzda dizaynı ile çekici hale gelir. Kendinizi bu küçük işletmede değerli hissedersiniz. Çünkü çok fazla kişiyle paylaşmazsınız kahvaltı salonunuzu.
EV YEMEĞİ
Damak tadınıza düşkünseniz yine doğru tercih bu tesislerdir. Butik otellerin sahipleri genelde kendilerinin yaptığı el yapımı reçelleri, peynirleri, şarapları misafirlerine ikram eder. Bu eşsiz tatları metropollerde bulmak zor.
ÇÖZÜM ODAKLI
MINI otellerde sorunlarınızı anında ve hızlı çözüm bulma imkanı yakalarsınız. Çünkü misafir memnuniyetini eşsiz bir deneyime dönüştürmeyi hedefleyen kadrolarca işletilir. İşletme yöneticilerini kahvaltı salonunda, lobide ve ya resepsiyonda bulabilirsiniz.
Seçim sizin.
Tatil tadında kalın
https://www.minirezervasyon.com/
Ps: AdviceAl tarafından kurulan minirezervasyon.com, bünyesinde gencyazi.com genckitabevi.com gibi iştiraklerinde sahibidir. Online teknoloji gücünü sadece rezervasyon hizmetlerinde değil edebiyat sektörü içinde vermektedir. Genç Yazı kurulduğu günden beri ÜCRETSİZ yoluna devam etmektedir.