İkili ilişkilerde en çok kafa karıştıran konulardan birisi de “yakınlık-yakın olma” kavramı. Yani samimiyet…
Tarafların birbirine alıştıkça samimiyet dozunun artması ilişkiyi uçuruma da sürükleyebilir, iki tarafın birbirini her halleriyle sevmesini de sağlayabilir. Peki o çizgiyi nasıl ayarlamalı?
Yakınlık ve samimiyet dendiğinde çoğu zaman arada hiç bir sınır ve mesafenin olmadığı, her türlü ihlalin mazur görüldüğü, iç içe olma hallerinin olduğu ilişkiler geliyor. Ve bu durum bir süre sonra hiç hesap edilemeyen sorunlar doğurabiliyor. Bu gerekli mesafenin korunmaması da çoğu zaman bazı riskleri beraberinde getirebiliyor.
Bence ideal ilişkiler; ne sıkılacak kadar “iç içe olmak” ne de “yalnız hissedecek” kadar uzak olmak… olmalı 🙂
Peki mesafe olmalı mı? Mesafe kavramı herkeste aynı anlamda olmayabiliyor tabii, ama bence her iki tarafında nefes alabilmesi ilişkiyi uzun soluklu hale getirir.
Şimdi mesafe diyorum ama uzaklaşın!, samimiyetsiz davranın!, taktik uygulayın demiyorum…Tabii ki asla samimiyetsiz davranmayın, samimiyet ve gerçek içtenlik ilişkinin hem doğru adımlarla hemde gerçekten iç ısıtan anılarla devam etmesinin baş faktörü.
Hem kendinizin hem karşı tarafın sınırlarını bilin, herkesin bir isteği, düşüncesi ve özel hayatı vardır. İlişkide bencilliğe yer olmamalı.Ayrıca kendi sorgulamamızı yapmadan, kendi içtenliğimizi kısaca kendi ‘”öz samimiyet” halimizi bulmadan yakınlık kurmamız yani gerçekten samimi bir ilişkide bulunabilmemiz mümkün değil bence.
Günlük hayatımızda belki de hiç sorgulamadığımız “samimiyet” duygusu, ilişkilerimizi işte bu kadar önemli derecede etkiliyor. Bugün bu yazımda bana eşlik eden okuyucum, sende ilişkilerinde gerçekten samimi duygulara sahip misin?
Egodan, alınganlıktan, samimiyetsizlikten ve en önemlisi yalandan uzak durabilmek ve kendin olabilmek en güzel başarılardan biridir. Bugün yanındaki insanlara “yakınsın” peki gerçekten “samimi misin?”
-bk
****Akıllı bir kişi, samimiyetin dünyadaki en etkiIi kuvvet oIduğunu anIar ve onunIa müttefik oIur.-Frank Crane
****Samimiyetin kayboIması, kuvvetin kayboImasıdır. -Bovee
blogum: https://www.busekuytu.blogspot.com